Formel 1

Vad vore en racingsida utan att formel 1 fick sig en egen artikel. Formel 1 skulle man kunna säga är vad Champions league är för fotbollen. Det är den till spridningen största motorsporten i världen och följs årligen av miljontals anhängare.

Hängivna fans

Formel 1 världsmästerskapen brukar kallas för en cirkus, på grund av dess kringresande till världens alla hörn. Detta har kanske något överraskande även blivit populärt även bland fansen.

Överraskande eftersom det de facto inte är det allra billigaste att resa runt i världen under en hel formel 1 säsong. Nu är det med all säkerhet dock så att de flesta nog bara åker på en eller ett fåtal tävlingar, alla har ju inte samma lön som Vettel och grabbarna. Gör man det ett fåtal gånger per säsong så kan det dock vara ekonomiskt försvarbart. Om vi tar en titt på ett företag som säljer formel 1 resor bland annat, GO Sport Travel, så ser vi att håller man sig bara inom Europa, så går det att komma undan med en sådan resa, ungefär till priset av en veckas solcharter, och då är det ändå en av de mest populära tävlingarna vi räknat på, Spaniens GP.

Formel 1

Vad är det som lockar?

Vad är det då som lockar en sån stor publik. Det är ju trots allt en sport där åskådarna vare sig de vill eller ej, också kan utöva sporten. De som tävlar i denna sport har många år bakom sig av racing i lägre stående klasser av banracing, och dessutom har man haft ett mått av tur att råka ha de rätta kontakterna och de rätta kontanta medlen från första början.

Men om man då ska se vad det faktiskt är som lockar så är det många som nämner en slags stämning som uppstår under racinghelgerna. Stämningen infinner sig såväl om man har förmånen att vara på plats på en tävling, såväl som om man sitter uppkopplad på Twitter med andra fans och diskuterar de tidigare och de kommande racen, förutspår, hyllar och sågar.

Signaturen Lou, sätter ord på det vi beskriver, i sitt inlägg på Formel 1 sajten Sidepodcast, där man ställer frågan om vad som är det bästa med  Formel 1. Han berättar bland annat att även om det är ett tråkigt lopp så lyfts det upp tack vare möjligheten till interaktivitet på nätet med andra fans, media och journalister som gör inlägg och diskuterar med varandra under tävlingens gång.

Men om vi glömmer bort allt med interaktivitet och teknik så finns det förstås en sak som lockar mer än det andra. Farten. Den enorma hastighet som förarna kör i och utsätter sig för, den är kittlande även utanför bilen.

Comments Are Closed