MC-utrustning

När man kör motorcykel är den utrustning man har på sig i form av hjälm, klädsel och dylikt nästan lika viktig som själva motorcykeln man kör, eftersom man som mc-förare är mycket mer utsatt än om man exempelvis kör bil.

Säkerheten när man kör motorcykel är a och o. Framför allt är det så klart viktigt att alltid bära hjälm när man är ute och kör. Vad gäller hjälmar finns det ett antal olika typer att välja mellan. En typ av hjälmar är så kallade integralhjälmar, som är en hjälm med visir som täcker hela huvudet. Det är den typ av hjälm som oftast roadracingförare har och kan vara bra att ha om man tänkt sig att köra i riktigt höga hastigheter.

En annan typ av hjälm som är vanlig är så kallade öppna hjälmar, vilka precis som namnet antyder är av en mer ”öppen” karaktär. Till skillnad från integralhjälmar täcker de inte hela huvudet utan lämnar ansikte och haka fri. Öppna hjälmar finns både med och utan visir. Denna typ av hjälmar är populära hos förare som ofta har en motorcykel av lite äldre modell och som kanske inte är ute efter att köra så fort som möjligt utan mer vill njuta av mc-färden. Kör du exempelvis en HD eller liknande är det en sådan här typ av hjälm du bör satsa på.

Förutom huvudet är det så klart viktigt att även skydda övriga delar av kroppen på bästa sätt. En jacka med bra skydd i axlar och armbågar som även har plats för eventuella extraskydd är viktigt att klä sig i ifall olyckan skulle vara framme. Likaså byxor som skyddar på ett bra sätt är viktigt. Kläderna ska även vara i ett sådant material att de skyddar bra mot både regn och vind.

När man kör MC är det också viktigt att ha på sig bra grejer på både händer och fötter. Av den anledningen kan det vara en god idé att satsa på både stövlar och handskar i bra kvalité som skyddar på ett bra sätt samtidigt som de är bekväma. Här nedanför kan du se en bra guide om vad du ska tänka på när du köper dina prylar.