Mercedes årets vinnare

Som vi har skrivit om tidigare så är Formel 1-säsongen lite extra intressant i år eftersom vi har en svensk med på startlinjen. Men det är inte mot Marcus Ericsson som världens blickar främst vänds mot.

Nico och Lewis

Nej Ericsson som kör för Caterham-stallet håller sig i skuggan för de som inte specifikt är intresserade av just dem. Man har ännu inte tagit någon poäng på någon av sina starter i Formel 1 och lite talar nog för att det ska lyckas med det heller under resten av säsongen.

Istället faller sig blicken mer naturligt på ett annat stall och två förare som råkar tillhöra just det stallet. Det är Mercedes Racing med förarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton vi pratar om. För denna säsong ser det ut som om ingen kan stoppa dem. Efter de första fem loppen så är de båda Mercedesförarna helt överlägsna de andra förarna, något som inte minst resultatlistan visar.

Efter fem körda lopp så leder Lewis Hamilton VM-serien med 100 inkörda poäng. Han har även vunnit de fyra senaste loppen i följd. Han skuggas dock av Rosberg som de facto bara är två poäng bakom Hamilton på sina 98 poäng. På tredjeplatsen hittar vi den tidigare världsmästaren Fernando Alonso som kör för Ferrari, på 49 poäng – hälften alltså.

Helt överlägsna

Ett kvitto på hur överlägsna man i Mercedes faktiskt är detta år kan man se på bettingsajter där man inte längre har något odds på Mercedes i konstruktörsmästerskapen. Konstruktörsmästerskapen är alltså det team som lyckas bäst med båda sina bilar totalt under VM-serien. Inför kommande tävling i Monaco kan vi också se att oddsen på att någon av de två ska vinna är mycket låga till och med i jämförelse med den fyrfaldige mästaren Sebastian Vettel. Betsafe ger hela 15.50 gånger pengarna till den som gissar att Vettel vinner Monacos Grand Prix – om han skulle göra det, vill säga.

Comments Are Closed